Ruszyła strona www biurowca Bobrowiecka 8
Ruszyła strona www biurowca Bobrowiecka 8 w Warszawie. To najnowszy projekt Spectra Development, której inwestorem strategicznym jest Jerzy Starak. Biurowiec klasy A powstaje na Dolnym Mokotowie pomiędzy ulicami Czerniakowską i Sobieskiego w pobliżu Mostu Siekierkowskiego, co gwarantuje bardzo dobre połączenie zarówno z lewobrzeżnymi jaki i prawobrzeżnymi dzielnicami miasta. Inwestycję wyróżnia unikalna obecność sztuki w przestrzeniach biurowych oraz bliski termin zakończenia budowy, co nastąpi już w III kwartale 2017 roku.
2016-11-23, 12:11

Na stronie www.bobrowiecka8.pl można znaleźć wszystkie najważniejsze informacje na temat najnowszej inwestycji Spectra Development. 5-piętrowy budynek biurowy jest częścią Kompleksu Bobrowiecka. Łączna powierzchnia najmu brutto budynku wynosi 24 430 mkw., w tym blisko 22 000 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej i ponad 2 400 mkw. powierzchni usługowej. Bobrowiecką 8 wyróżnia ponadczasowa architektura (zaprojektowana przez JEMS Architekci) i zaawansowane technologicznie rozwiązania gwarantujące najwyższy komfort pracy.

Inwestycja powstaje według autorskiego konceptu kultury wpisanej w przestrzeń pracy. To unikalna wartość na stołecznym rynku nieruchomości. Koncept jest rozwinięciem projektu Spectra Art Space realizowanego przy współpracy z Fundacją Rodziny Staraków. W sąsiednim biurowcu Bobrowiecka 6 prezentowane są dzieła czołowych polskich twórców powstałe po 1946 roku. W budynku Bobrowieckia 8 powstanie jedyny w swoim rodzaju Ogród Sztuki.

Do dyspozycji przyszłych najemców będzie również m.in. podziemna hala garażowa z 501 miejscami parkingowymi oraz liczne udogodnienia – m.in. centrum konferencyjne, kawiarnia, restauracja oraz klub fitness.

Biurowiec klasy A powstaje na Dolnym Mokotowie pomiędzy ulicą Sobieskiego oraz wchodzącą w skład Wisłostrady ulicą Czerniakowską, co gwarantuje bardzo dobre połączenie ze wszystkimi dzielnicami Warszawy, w tym z położonym zaledwie 4 km dalej Centrum. Położony w pobliżu Most Siekierkowski zapewni z kolei dogodny dojazd do prawobrzeżnej części miasta.

Za przygotowanie i kreację strony www.bobrowiecka8.pl odpowiadała agencja WORKROOM Group
 Sp. z o.o.. Generalnym Wykonawcą inwestycji jest firma Hochtief Polska S.A., a jej wyłącznym agentem jest CBRE Sp. z o.o. Planowany termin zakończenia budowy to III kwartał 2017 roku.

Jednocześnie wraz z platformą www biurowca Bobrowiecka 8 uruchomiona została strona firmowa Spectra Development na portalu linkedin.com, do obserwowania której serdecznie zapraszamy: https://www.linkedin.com/company/spectra-development

Anna Siwek
Tauber Public Relations